İshale karşı şifalı bitki çayları

İshale karşı şifalı bitki çayları
Mevsim geçişleri ile birlikte ishal vakaları da artırıyor. Uzmanlar, bol sıvı tüketiminin önemine vurgu yaparken, bitki çayları ishalin etkilerini azaltmada etkili bir rol üsteleniyor. İşte, ishale karşı kullanabileceğiniz bitki çayları…

Mevsim geçişlerinde özellikle çocuklarda sıklıkla yaşanan ishal vakaları, havaların ısınması ve hijyen kurallarına uyulmaması sebebiyle artış göstermeye başladı. Uzmanlar, bur durumun çocuklarda ve yaşlılarda daha çok görüldüğünü belirtirken, hijyen konusunda vatandaşları uyarıyor. İshal sırasında vücudun hızlı sıvı kaybettiğine işaret eden uzmanlar, bol sıvı tüketilmesinin önemini vurguluyor. Bu noktada da, doğal bitki çayları ishalin etkilerini azaltmada etkili bir rol üsteleniyor. Bizde, sizler için ishalde kaybedilen sıvıların geri kazanılmasında etkili olacak çay karışımlarını bir araya getirdik. İşte, ishale karşı kullanabileceğiniz 3 çay karışımı…

5.jpg

ÇAY REÇETESİ 1

İshali kesecek çay için gerekli malzemeler;

  • 20 gram böğürtlen
  • 30 gram ceviz

Çayın hazırlanışı;

  1. Öncelikle tüm malzemeleri bir kabın içinde iyice karıştırın.
  2. Ardından, 2 tatlı kaşığı kurutulmuş meyveyi 250 mililitre su ile birleştirin.
  3. Karışımı yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakın.
  4. Kaynadıktan sonra çayı dikkatlice süzün.
  5. Günlük olarak sabah ve akşam birer bardak taze demlediğiniz çayı tüketin.

6.jpg

ÇAY REÇETESİ 2

İshale karşı kullanabileceğiniz çay için gerekli malzemeler;

  • 20 gram böğürtlen
  • 30 gram cadıfındığı

Çayın hazırlanışı;

  1. Bütün malzemeleri ilk etapta iyice karıştın.
  2. Sonrasında 2 tatlı kaşığı kurutulmuş meyve üzerine 250 mL su koyun.
  3. Ardından 10 ila 15 dakika kadar kaynamaya bırakın.
  4. Kaynayan çayı güzelce süzün.
  5. Sabah ve akşam olmak üzere, taze demlediğiniz çaydan birer bardak tüketin.

7.jpg

ÇAY REÇETESİ 3

Çay için gerekli malzemeler;

  • 30 gram nane
  • 35 gram hatmi
  • 35 gram beşparmakotu

Çayın hazırlanışı;

  1. İlk olarak tüm malzemeyi güzelce karıştın.
  2. Daha sonra 2 tatlı kaşığı kurutulmuş meyve üzerine 250 mililitre su ilave edin.
  3. Ardından 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.
  4. Kaynayan çayı güzelce süzün.
  5. Günde birkaç kez ılık olarak tüketin.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.