Romatizma ağrılarına doğal çözüm: Çaylar hazır
Havaların soğuması ve mevsim sıcaklıklarının düşmesiyle beraber romatizma hastaları için zorlu günler başladı. Nemli ve yağışlı havaların etkisiyle romatizmal şikâyetlerde artış yaşanıyor. Soğuk hava, eklem ağrılarını tetiklemekle kalmıyor, yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Bu dönemde ağrılarınız artıyor ve günlük yaşamınızı zorlaştırıyorsa, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bazı bitkisel çayları ağrıları hafifletmek için tam bir kurtarıcı oluyor. Romatizma kaynaklı ağrıları hafifletmeye yardımcı 3 doğal çay tarifini sizler için derledik. İşte, ağrılarınızı yatıştırmaya destek olacak karışımların malzemeleri ve hazırlanış yöntemleri…

ÇAY REÇETESİ 1
Hafif romatizmal şikâyetlerde kullanabileceğiniz çay için gerekli malzemeler;
- 10 gram ısırgan (herba)
- 45 gram söğüt (kabuk)
- 45 gram huş (yaprak)
Çayın hazırlanışı ve kullanılışı;
- Tüm malzemeleri derin bir kapta iyice harmanlayın.
- Karışımdan 2 tatlı kaşığı alın ve üzerine 150 mililitre kaynar su dökün.
- Kabın kapağını kapatarak yaklaşık 10 dakika boyunca demlenmeye bırakın.
- Demleme süresi sonunda çayı süzün.
- Hazırladığınız taze çaydan günde 3 kez, öğün aralarında bir bardak için.
- Uygulamayı yaklaşık 8 hafta boyunca düzenli olarak sürdürün.
ÇAY REÇETESİ 2
Kireçlenme şikâyetlerinde ağrı dindirici olarak kullanabileceğiniz çay için gerekli malzemeler;
- 30 gram çınar (yaprak)
- 20 gram Afrika bamyası (yaprak)
Çayın hazırlanışı ve kullanılışı;
- 2 malzemeyi bir cezvenin içerisinde iyice karıştırın.
- Ardından 2 gram çay karışımı üzerine 150 mililitre kaynar su ekleyin.
- Daha sonra cezvenin ağzını kapatarak, 10 dakika kadar demlenmesi için bekleyin.
- 10 dakika sonra çayı güzelce süzün.
- Günde 2 defa taze hazırlanmış çaydan öğün aralarında birer bardak tüketin.
- 2 hafta kadar kullanın.
ÇAY REÇETESİ 3
Romatizma şikâyetlerini hafifletmeye yardımcı olacak çay karışımı için gerekli malzemeler;
- 5 gram barut ağacı (kabuk)
- 10 gram böğürtlen (yaprak)
- 10 gram çilek (yaprak)
- 25 gram saparna (kök)
Çayın hazırlanışı ve kullanımı;
- İlk olarak tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.
- Daha sonra 2 tatlı kaşığı çay karışımını 500 mililitre ılık suyun içerisine ilave edin.
- Ardından kapağını kapatarak, 12 saat kadar demlemeye bırakın.
- Hazır hale gelen çayı güzelce süzün.
- Günde 2-3 bardak için.
- 4 hafta kadar kullanın.
Kaynak:Rüveyda Aslıipek
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.