Kışa dirençli girin: Evde hazırlayabileceğiniz hastalıksavar karışım
Soğuk havaların kendini hissettirdiği bu günlerde, vücudu hastalıklara karşı korumanın en etkili yollarında biri, bağışıklık sistemini doğal yollarla güçlendirmekten geçiyor. Kış aylarında sıkça görülen nezle, grip ve boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklara karşı evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz karışımlar, hem şifalı hem de lezzetli alternatifler sunuyor. Bu karışımlar arasında son dönemde öne çıkan “Hastalıksavar kış karışımı”, tamamen doğal içeriğiyle dikkat çekiyor. Vücudunuzu hastalıklara karşı koruyacak, hastalıklara karşı zırh gibi koruyacak hastalıksavar kış karışımının hazırlanışı ve kullanımıyla ilgili tüm detayları sizin için derledik. İşte, ayrıntılar…

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN BEŞLİ FORMÜL
Mevsim geçişlerinde ve soğuk kış günlerinde, içerik açısından oldukça zengin olan tarçın, limon, zencefil, taze kekik ve bal gibi tamamen doğal malzemelerle hazırlayabileceğiniz hastalıksavar kış karşımı, doğal bir enerji verecek. Hastalıklara karşı hızla ayağa kaldıracak karışımda kullanacağınız zencefil, soğuk algınlığı semptomlarını hafifletirken, limon, bol miktarda C vitamini içeriğiyle bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunacak. Doğal antibakteriyel özelliği sayesinde boğazı yumuşatan bal, mikroplarla savaşta vücuda destek olacak. Tarçın, kan dolaşımını hızlandırarak hem bağışıklığı destekleyecek hem de içeceğe hoş bir aroma katacak. Solunum yollarını rahatlatan taze kekik ise, iltihap giderici etkisiyle karışımın şifasını tamamlayacak. Bu doğal içeriklerin bir araya gelmesiyle oluşan karışım, yalnızca hastalıklara karşı koruma sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda sindirimi kolaylaştıracak, vücuda enerji verecek ve soğuk günlerde iç ısıtan hoş bir içecek alternatifi sunacak. Düzenli tüketildiği takdirde bağışıklık direncini artırarak kış boyunca sağlıklı kalmaya yardımcı olacak bu karışım, doğanın sunduğu şifayı en saf haliyle sofralara taşıyacak.

İŞTE, SAĞLIKLI KALMANIN TARİFİ
Kış için karışım gerekli malzemeler;
- 2 çubuk tarçın
- 3 adet limon
- 1 avuç içi büyüklüğünde zencefil
- Taze kekik
- 850 gram bal
Hem şifayı hem de lezzetli bir arada sunacak karşımın hazırlanışı;
- İlk olarak zencefil ve limonu ince ince halka şeklinde doğrayın.
- Ardından temiz bir kavanozun içerisine bir adet tarçını kırarak koyun.
- Daha sonra limon ve zencefilleri bir sıra koyun ve üzerine taze kekikleri ekleyin.
- Bu işlemi elinizdeki malzemeler bitene kadar devam ettirin.
- Son olarak, balı kavanozun içerisine ilave edin.

24 SAAT İÇERİSİNDE HAZIR
Hazırlamış olduğunuz doğal şifa kaynağı karışımının içerine ekleyeceğiniz balı kavanoza doldururken dikkatli ve ölçülü olun. Çünkü limon balı sulandıracağından dolayı kararında bal koymakta büyük fayda var. Karışımı, 1 ila 2 gün boyunca bekletin. Bu süre zarfı içerisinde bütün birbirine iyice karışacak. Hazır hale gelmiş olan karışımdan her gün bir yemek kaşığı kadar alarak tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra, isterseniz bu karışımı ılık bir suya 1 yemek kaşığı ekleyerek de rahatlıkla içebilirsiniz. Bu şekilde, hem lezzetini hem de faydalarını daha rahat bir şekilde elde etmiş olursunuz. Karışımı iki hafta kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.