7 Aralık 2024 tarihinde kaleme aldığım “Kayak merkezlerinin bilgi eksikliği” yazım sonrasında gördüğüm lüzum üzerine, “Kayak merkezlerinin bilgi eksikliği (2)” başlıklı yazımı kaleme alma gereği duydum.
Geçtiğimiz hafta sonu Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nin 70 bin misafir tarafından ziyaret edilmesi, Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nin binlerce kişiye kapılarını açmış olması, 2024 - 2025 kayak merkezi sezonunun da başladığını tekrar gösterdi.
Özellikle yerli ve yabancı kayak severlerin ilgi odağı haline gelen kayak tesislerinde devam eden eğlenceli dakikalar, kar yağışı eşliğinde güzel bir atmosfer oluşmasına neden oldu.
Ancak, gördüğüm kadarıyla, diğer pek çok kayak tesisinde bilgi eksikliğinin devam ettiğini de belirtmek istiyorum.
7 Aralık 2024 tarihinde yazmış olduğum yazımda;
“Türkiye Kayak Federasyonu’na çağrı da bulunuyorum. Kayak merkezleri ile ilgili yönetim her kim ise veya ilgili kişi kim ise; internet sitesi, sosyal medya hesapları ve ilgili iletişim kanalları zorunlu olmalıdır.” İfadelerini kullanarak talepte bulunmuştum.
Ancak, gördüğüm kadarıyla, bu sürecin aynı şekilde devam ettiğini bildirmek isterim.
Kar yağışının yetersiz olduğu kayak merkezleri, kar yağışının beklendiği gibi olmadığı durumda sezonu açmadıklarını belirten en ufak bir duyuruyu bile çok görüyorlar.
Özellikle Büyükşehirler’e yakın konumda yer alan kayak merkezlerinde bu durumun yaşanması, ziyaretçi potansiyeline olumsuz etki etmektedir.
Buradan tekrar Türkiye Kayak Federasyonu’na çağrı da bulunuyorum. Kayak turizmi yılda bir defa gerçekleşmektedir. Yerli ve yabancı ziyaretçi potansiyelimizin artması, ülke turizminin kalkınması kapsamında, kayak merkezlerinin; internet siteleri, iletişim numaraları ve sosyal medya hesapları zorunlu hale getirilmelidir.
Yaptığım araştırmalarda bir kez daha gördüm ki; pek çok kayak merkezinin sosyal medya hesapları “sezon açıldı mı, yeni sezon ücretleri ne kadar, kar yağışı var mı, kar kalınlığı ne kadar “ gibi pek çok soru cevapsız kalmış durumda.
İnsanlar yılda bir defa gerçekleşen kayak sezonunu kaçırmak istemiyor. Amatör veya profesyonel hangi seviyede olursa olsun; insanlar kayak yaparak spor ve aktivite aşamalarını gerçekleştirmek istiyorlar.
Ama durum “iletişimsizlikten” öteye gidemiyor.
Umarım Türkiye Kayak Federasyonu bu konuda bir iyileştirme yaparak, kayak merkezi tesisi yöneticileri ve işleticileri ile bir istişare yaparak durumun “turizm potansiyeline olan zararlarını” ele alır.
Süreç olumsuz şekilde uzadıkça, kayak sezonundan gün, gün azalma yaşanıyor…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.