Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Kayak merkezlerinin bilgi eksikliği

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporlarına göre, ülkemizin pek çok kentinde kar yağışı etkisini gösterecek. Özellikle kar yağışının merakla beklendiği kayak merkezlerinde tatil yapmak isteyenlerin gözü, kulağı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporlarına yönelmiş durumda.

2024-2025 kayak sezonu Uludağ ve Palandöken gibi büyük kayak merkezlerinde başlamış durumda. Kar yağışının verimli olması ve kayak merkezlerinin çalışmalarının sona ermesiyle birlikte, misafirler ağırlanmaya başlandı.

Geçtiğimiz hafta sadece Erciyes Kayak Merkezi’nde ortalama 40 bin kişinin ziyaret gerçekleştirdiği de ortaya çıktı.

Elbette; Palandöken, Uludağ ve Erciyes gibi kayak merkezlerinin gözde olması ve bu kayak merkezleri hakkında bilgi edinmek kolay olabilir. Ancak ülkemizde pek çok kayak merkezi hizmet veriyor.

Kayak merkezlerinin bilgi eksikliği de işte buradan kaynaklanıyor. İnternet siteleri olmadığı gibi, iletişim numaralarını da bulmak zulüm oluyor. Sosyal medyaya bakalım diyorsanız, orada da yoklar. Sonra birkaç haber sitesinde “… kayak merkezi sezonu açtı” haberi yayınlanıyor.

Sadece kar kalınlığından bahsedilmiş oysa. Zaten o bilgi de Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin raporunda yer alırken, bilgi bunun neresinde diyebiliyorsunuz.

Kayak merkezleri, bulundukları konum itibarıyla yerleşim yerlerine uzak ve pek çoğuna şahsi araç ile ulaşım sağlamak gerekiyor. İnsanlar Yılbaşı ve sömestr tatili dönemlerinde kayak yapmak için tatil planı oluşturuyorlar.

Fakat kayak merkezleri ile ilgili detaylı bir bilginin ne internet ortamında, ne de iletişim kanalları üzerinde olmadığından dolayı; yola çıkma durumları gerçekleşmediği gibi tatil planları da suya düşüyor.

Bu konuda Türkiye Kayak Federasyonu’na çağrı da bulunuyorum. Kayak merkezleri ile ilgili yönetim her kim ise veya ilgili kişi kim ise; internet sitesi, sosyal medya hesapları ve ilgili iletişim kanalları zorunlu olmalıdır.

Yılda bir defa yağan kar nedeniyle kış sezonu verimini de kaybetmek istemiyorsak, bu konuda hem yerli ve hem de yabancı kayak severin gönlünü mutlu etmek istiyorsak bu gibi çalışmaların şart olduğunu düşünüyorum.

Birkaç haber ajansı veya yerel basın üzerinden “kayak sezonu başladı” haberlerinin servis edilmesi, kayak severleri memnun edecek bir durum değildir.

İnsanlar kayak merkezine gitmek için, dünyanın parasını harcamaktadırlar ve ulaştıkları kayak merkezinde geçerli olan ücretleri, kayak pistlerinin ve mekanik tesislerin durumlarının bekledikleri gibi olmadıklarını görünce üzülmektedirler.

Bu yüzden kayak severleri memnun etmek için bu tarz bir çalışma yapılarak; Türkiye Kayak Federasyonu tarafınca çağrı yapılmasını talep ediyorum.

İnternet ve sosyal medya üzerinde bir kayak merkezine ait hesap veya uygulama olması durumunda, verimli geçmesi planlanan kayak sezonu beklentilerin üzerinde kazanç, emek ve verim kapısı olabilecektir.

Bu şans yılda bir defa gerçekleştiğinden dolayı, elimizde olan kayak merkezlerine sahip çıkmalı ve bu çalışmaların devam etmesi için yoğun çaba vermeliyiz.

Umarım çağrım, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından yanıt bulur. Belirli kayak merkezlerinin sosyal medya ve internet adresleri mevcut ancak, ülkemizde hizmet veren 4/3 kayak merkezinin neredeyse bu gibi bağlantıları bulunmamaktadır.

Spora ve sporcuya destek olmadan önce, yeni kayakçılar yetiştirilmesini hedef koşabileceğimiz bu durumun elzem olduğunu düşünüyorum. Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkerim SOLAK Arşivi